pixel
Cu buna Credinta

Pentru Romania

PROIECT PREZIDENŢIAL 2019

I. UN ANGAJAMENT ONEST PENTRU ROMÂNIA

A venit momentul să credem cu adevărat în potențialul uriaș al țării noastre.

Noi, românii, am dovedit că, atunci când există consens în societate și credem cu toții în același ideal, putem învârti roata istoriei în favoarea țării noastre. S-a întâmplat la 1 decembrie 1918, atunci când poporul român ghidat de un ideal național a întregit națiunea noastră. S-a întâmplat și acum 30 de ani, atunci când în fața tiraniei, ne-am unit cu toții forțele și am determinat căderea regimului comunist. Apoi am avut un puseu de ambiție și consens în a intra în NATO și Uniunea Europeană. Am strâns din dinți, am luat decizii grele, dar într-un final am reușit: suntem membri NATO din 2004 și ai Uniunii Europene din 2007. Nici una dintre aceste realizări nu este meritul exclusiv al unui singur președinte, al unui singur guvern, ci al unei predări de ștafetă de la unul la altul, în interesul național.

succes MD

I. UN ANGAJAMENT ONEST PENTRU ROMÂNIA

Nu e ușor să găsești consens pe un proiect într-o democrație și cu atât mai greu într-una atât de tânără ca și a noastră. Întotdeauna vor exista unii care vor vrea să profite de un moment sau altul, să câștige voturi și poziții pe termen scurt, uitând care este, de fapt, miza.

Astăzi, putem să scriem, din nou, istorie. Putem să fim generația care va modela economia țării noastre astfel încât să poată concura fără probleme cu cea a altor state din Uniunea Europeană. Putem să investim mai mult în sectorul care stă la baza dezvoltării societății noastre – educația. În acest sens, să stabilim standarde înalte și reforme serioase și ambițioase pentru școlile și universitățile noastre și să le oferim instrumentele de care au nevoie pentru a avea succesul dorit. Putem să consolidăm o justiție independentă, lipsită de influențe ale serviciilor de informații sau ale politicului.

scriem istorie

I. UN ANGAJAMENT ONEST PENTRU ROMÂNIA

Putem să investim mai mult în infrastructură și în cercetarea științifică. Să continuăm reforma în sănătate pentru a avea un sistem performant și eficient.

Există, fără îndoială, un extraordinar potențial care poate face din România o adevărată putere a Uniunii Europene. Avem nevoie de un proiect echilibrat și ambițios care să fie definit de stabilitate, de valori democratice profunde și principii economice coerente, de decență și de respect reciproc. Iar proiectul pe care îl propun, cu bună-credință pentru România cuprinde toate aspectele esențiale prin care societatea noastră se poate schimba într-un stat în care să ne placă să trăim.

Este un proiect onest, la care mă gândesc încă din anii în care am luat pentru prima oară contact cu politica și am decis să mă implic și să lupt pentru țara în care mi-am crescut copiii, țara în care doresc să îmi cresc alături de mine nepoții .

Traim fericiti

I. UN ANGAJAMENT ONEST PENTRU ROMÂNIA

El este gândit pentru România anului 2020, dar mai ales pentru anii ce vor veni, luând în considerare toate schimbările prin care trece societatea noastră, precum și provocările cu care se confruntă în context mai larg – regional și internațional. Știu că sună ambițios, poate chiar grandios, dar ce e viața unei națiuni dacă nu gândești măreț?! Este un proiect la care putem lucra fiecare câte puțin, cât putem și apoi putem preda ștafeta celor care vin după noi. Are un mecanism simplu, extrem de simplu: finalizează ce ți-a predat cel dinaintea ta și pune fundațiile pentru cei care vin după tine!

Propun, așadar un proiect prezidențial sub forma unui nou contract social, astfel încât să putem construi împreună, pe termen mediu și lung, o nouă Românie, mai sigură, mai prosperă și mai competitivă.

construim MD

I. UN ANGAJAMENT ONEST PENTRU ROMÂNIA

Vă chem să nu mai gestionăm crize, ci să gestionăm victorii!

Cu bună-credință pentru România este un proiect național integrator, bine ancorat în realitățile politice și economice naționale și europene, care răspunde complexității tuturor provocărilor cu care ne-am confruntat în ultimele 3 decenii: va transforma societatea într-un demos unde vocea și interesele tuturor cetățenilor vor fi reprezentate cu demnitate și decență, va construi un mediu economic competitiv, va garanta siguranța cetățenilor în condiții de deplină libertate, va elimina abuzurile, va proteja interesele și securitatea națională, va dezvolta o politică externă coerentă, va milita pentru o arhitectură instituțională robustă și modernă, va consolida statul de drept, educația, sănătatea și va avea grijă de diaspora românească.

victorii MD

I. UN ANGAJAMENT ONEST PENTRU ROMÂNIA

Nu e un drum ușor și nu e un drum scurt, și e bine să știm lucrul acesta, pentru că așa e cinstit, dar e un drum pe care îl putem face împreună dacă ne stabilim cu claritate unde suntem, unde vrem să ajungem, cum ajungem acolo și cine ne conduce.

drum MD